petek, 4. oktober 2019

STANOVANJE Z ŽENSKO ENERGIJO

Pred par leti sem prenavljala to stanovanje in na koncu nam je nekako kar ušel čas za dokumentiranje, zato sem bila prav vesela, ko me je stranka (zdaj že bolj prijateljica, kot stranka) poklicala, da bi želela nekaj sprememb. Tako sva se tudi dogovorili, da lahko malo poslikam.


Ko vstopiš - najprej zagledaš
tale dva črna smrčka sredi 
belih kožuščkov - in takoj se počutiš prijetno.




Na steni za  kuhinjsko mizo pa simpatična  stenska nalepka s hišnimi pravili...



Po prenovi takrat, so se potem v stanovanje vselile tri ženske – mama ( drugače zelo zaposlena, uspešna zdravnica) z dvema odraščajočima hčerkama – in ga s svojimi skrbno izbranimi dodatki naredile za svojega. Bila sem prijetno presenečena, ko sem po dolgem času vstopila v to sveže dišeče stanovanje.


Stanovanje v enem od nizkih blokov v Štepanjskem naselju pred tem ni bilo nikoli obnovljeno, tako da smo se ob nakupu lotili temeljite prenove. Najprej smo prilagodili tloris. Razširili smo predsobo, tako da so tam zdaj tri garderobne omare od tal do stropa. Na enih vratih je zrcalo, ki še dodatno razširi prostor. Potem smo zaprli vhod v WC, ga združili s kopalnico in s tem pridobili nišo za prali in sušilni stroj in še eno garderobno omaro. In nazadnje smo zaprli balkon (tako, kot praktično vsi v bloku), porušili steno na balkon in tako povečali dnevno sobo in pridobili nov prostor za delovni kotiček.

Zamenjali smo vse tlake – položili bambusov parket in keramiko v kopalnici, na novo napeljali elektriko, prenovili vodovodno napeljavo in spremenili razporeditev v kopalnici. In nazadnje zamenjali tudi vsa vrata in okna. 
Stanovanje se je spremenilo popolnoma. Zdaj deluje prostorno, sveže in čisto. Polno je prijetne, močne in hkrati nežne ženske energije.






Ko vstopiš v stanovanje te objame belina s poudarki svetlega lesa, bambusov parket in sveži pisani dodatki. Ogledalo na Akronovih garderobnih omarah od stropa do tal  še poveča predprostor. Težko je verjeti, da je bilo nekoč takole...


Na steni, kjer sta zdaj bela medveda, 
je bil včasih vhod v wc.
                                       
Dnevna soba je zdaj večja in svetlejša. Vhod vanjo je skozi drsna vrata, ki so skrita za garderobno omaro


Tam, kjer je bil nekoč balkon, je zdaj velik, svetel delovni kotiček.

                         


In kuhinja. Prostor odseva domačnost in toplino. Pravijo, da je to prostor, kjer se najraje zadržujejo. Da je tu najbolj pozitivna energija v stanovanju - delno zaradi sončne lege in delno zaradi res lepe kuhinje. Od vseh kuhinj, ki sem jih načrtovala (in ni jih bilo malo) je ta ena mojih ljubših. In dobro, premišljeno organizirana. Visoke omare za shranjevanje. Široki predali. Široki zidne omarici z dvižnimi vrati. Belo, enostavno elegantno in praktično. 
Izbrali sva jo v Dan Kuchen.

Prej takole...zdaj pa





In potem po hodniku - mimo spominov, športnih priznanj, opomnikov...proti kopalnici in spalnici


Kopalnico smo združili s prej samostojnim WC-jem in tako pridobili nišo za pralni in sušilni stroj in odlagalno omaro. V sami kopalnici smo spremenili pozicijo umivalnika in kadi, tako da zdaj, ko vstopiš v kopalnico najprej zagledaš lep, velik umivalnik z velikim zrcalom nad njim  in visoko ozko omaro ob strani. Kjer je bil prej umivalnik pa je zdaj prostorna kopalna kad s stekleno steno. Kopalniška oprema je iz Ikee.

Nekoč...





V spalnici belino razbije zamolklo vijolična dekorativno barvana stena ob vzglavju. Največji poudarek pa je kraljevsko razkošna velika postelja.


Čeprav je od prenove že nekaj let, je stanovanje sveže in sodobno, kot bi ga urejala včeraj. In polno ene res take fine energije.







           








Ni komentarjev:

Objavite komentar