nedelja, 01. april 2012

PRENOVA STANOVANJA V BREŽICAH

Prenova stanovanje v starejšem bloku v Brežicah, ki ga je lastnica želela prenoviti z mojo pomočjo, ker ji je bila tako zelo všeč prenova sinove kopalnice, je prinesla razmislek o novih, drugačnih željah in zahtevah bivanja. Odločili smo se, da spremenimo namembnost obeh sob, tako da je zdaj spalnica obrnjena na mirni park za blokom, vhod vanjo pa je iz dnevne sobe. In v kuhinjo in dnevno sobo je prost prehod - brez vrat. Kopalnico smo povečali z združitvijo bivše shrambe in kopalnice. V predsobi smo tako dobili še manjšo garderobno nišo. Zamenjali smo dotrajane tlake in položili enoten Granitogres v predsobi, kuhinji in kopalnici (enostavno čiščenje) - pod njim pa talno električno gretje, da tla niso prehladna.

Predprostor je zdaj prehoden, opremljen samo s taburejem, na katerega se lahko vsedemo in obujemo in manjšo poličko za odlaganje ključev. Za steno je manjša garderobna niša, kjer imamo spravljene vse čevlje, sesalec, metle...
in ko si vstopil v stanovanje si nekoč videl to    .........zdaj pa.......

 

In naravnost iz predsobe pridemo zdaj v jedilnico in dnevno sobo hkrati, z mehko rdečo talno o
blogo, pletenimi stoli, pohištvom (Paron) v barvi bukve in obstoječim dvosedom  sivo zelene barve. 




















Verjetno najbolj spremenjen in najlepši prostor je zdaj kuhinja (Kerin-Povirk). Načrtovali smo jo v obliki črke U, tako da imamo pult povsem  do okna (nadomešča tudi okensko polico). Tu je nastal prekrasen kotiček (dodali smo mu visok barski stol), kjer se v miru pije jutranja kava - ob pogledu skozi okno. 
Elementi so svetli, pult je v imitaciji temnejšega lesa in prav taka je obloga pod napo in  policami na drugi strani.

........pogled na kuhinjo prej.....................................in v času največjega razkopavanja.......

 
splačalo se je..........kajti nastalo je.......

In potem kopalnica. Prostornejša je od prejšnje, še pralni stroj smo prestavili v kuhinjo - dodali bide in s pregradno steno ločili prostorno nišo s tušem, od ostalega dela. Na drugi strani pa kotni umivalnik z dodano omarico in nad njima steklena polička in veliko ogledalo, osvetljeno z obeh strani.
Na nasprotni strani sta WC (nad njim prostorna omarica za shranjevanje) in bide (nad njim pa bojler). Vsa keramika je v svetli, beige barvi - le na predelni steni so položene  ploščice z nežnim cvetličnim vzorcem .

pogled v kopalnico nekoč...........v času največjega razkopavanja.......

  
    in potem....


Neverjetno je, kako taka prenova osveži stanovanje in ponudi povsem nov način in novo kakovost bivanja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar