petek, 6. julij 2012

PRENOVA KOPALNICE - NAJLEPŠA MOŠKA KOPALNICA

Čisto nov koncept kopalnice - nevsakdanji, drugačen - pa vendar "pisan na kožo" investitorju - mlajšemu moškemu, z zelo pretanjenim občutkom za lepo in dovolj drznemu, da je sprejel nevsakdanjo idejo - in nastala je  najlepša prenova kopalnice.
Povsem običajni kopalnici v starejšem bloku, z banjo - bojlerjem nad njo, umivalnikom in WCjem - smo povsem spremenili dispozicijo sanitarne opreme. Na istem mestu sta ostala samo bojler in WC. Dodali smo pisoar, banjo smo zamenjali za večjo nišo s tušem - ostala razporeditev pa je povsem drugačna.


staro ......................... in...................... novo




Na desni strani smo  pozidali 2m visoko steno - pod kotom - in nanjo montirali prelep stoječ Alessijev umivalnik, nad njim pokončno ogledalo in na vsaki strani 2 lučki. Bojler je skrit za trikotno omaro z drsnimi vrati, katere ročaji služijo tudi kot obešala za brisače.

Na drugi strani stene smo dobili nišo za tuširanje, ki nima posebne tuš kadi, ima pa na koncu dvignjen del, kamor se med tuširanjem lahko vsedeš.



Na levi strani pa smo montirali WC in pisoar (oboje seveda spet Alessi), na novo  nizko steno, v kateri je skrita tudi vsa napeljava.



In keramika: Odločili smo se za barvno kombinacijo rjavih in beige tonov in izbrali mozaik Deserto v kombinaciji z beige ploščicami večjih dimenzij. Keramiko smo položili samo tja, kjer je bilo funkcionalno nujno, ostale stene pa smo pobarvali v precej močno, toplo rjavo barvo. Na novo okno smo namestili lesene žaluzije. Na tej strani smo tudi malo spustili strop, da smo vanj lahko vgradili stropne luči. In še nova steklena vrata v rjavem tonu...in kopalnica je bila prenovljena.


Ni komentarjev:

Objavite komentar